Klassetur til Berlin, internasjonaliseringsprosjekt

TY-klassen på Holmen vgs dro til Berlin før sommerferien da klassen fikk innvilget internasjonaliseringsmidler fra Akershus fylkeskommune.

Målet for turen var å besøke Annedore-Leber Berufsbildungwerk (www.albbw.de) som er et senter der unge og unge voksne som har et spesielt behov får en tilrettelagt yrkesutdanning. Det var spennende å se på de yrkesfaglige utdanningene som skolen har å tilby og å se hvordan elevene og lærerne jobber på verkstedene.
Og så var elevene og lærerne fra Holmen vgs på sykkeltur i storbyen! Vi syklet fra Gedächtniskirche til Siegessäule, Riksdagen, Brandenburger Tor og Alexanderplatz, og så var det tid til å ta lunsj ved elven Spree før vi besøkte http://www.story-of-berlin.de for en digital og visuell rundreise om Berlin fra gammelt av og frem til i dag. Vi fikk også vært med på en omvisning i et tilfluktsrom fra den kalde krigen.
Det var en spennende tur og en fantastisk opplevelse med masse aktiviteter, og en fin avslutning for de elevene som skal slutte på Holmen vgs og begynne å jobbe etter sommerferie.